logo

Informations aften

 • Kom og hør hvad Algaex kan gøre for dig  Aminosyrer

  Aminosyrer er essentielle for kroppen. Der findes mange forskellige aminosyrer. Men der er 22 forskellige, som betegnes som nødvendige for at kunne dække vores krops behov.
  Disse deles op i essentielle og nonessentielle aminosyrer. De 8 kaldes essentielle aminosyrer fordi kroppen ikke selv kan danne dem. Disse skal tilføres gennem kosten.
  Resten er også vigtige, men disse kan kroppen selv danne, såfremt de nødvendige byggesten er tilstede.  Frie radikaler

  Frie radikaler er sandsynligvis den største trussel mod sundheden, der eksisterer. Nikotin, alkohol, mangel på motion og søvn, stress, medicin og dårlig ernæring giver dem let spil. For enden af reaktionskæden kan man finde: kræft, åreforkalkning, gigt, leverskader, gigtsygdomme, knogleskørhed, leddegigt eller slidgigt.

  Frie radikaler angriber alt, hvad der kommer i vejen for dem. De er aggressive, fordi de, i modsretning til molekyler, enten har en elektron for meget eller en for lidt. Det ulige antal elektroner gør frie radikaler farlige i kroppen. De er kun opsat på en ting: At blive af med den ekstra elektron eller at fange en elektron. Derfor angriber de sunde molekyler, med et lige antal elektroner. Støder en fri radikal eksempelvis på en fedtsyre i kroppen, kaster den sig straks over den, for enten at "hugge" en elektron eller "pådutte" den sin overflødige elektron. Hvis fedtsyren ikke kan forsvare sig, muteres den nu selv til en fri radikal, dvs. nu har den en elektron for meget eller for lidt. Fedtsyren er dermed blevet ustabil, fordi den er selv muteret til en fri radikal. Den forsøger nu selv, enten at "hugge" en elektron eller "pådutte" andre sin overflødige elektron, for at genoprette sin gamle, stabile tilstand med et lige antal elektroner. Således fortsætter kæden indtil den bliver stoppet.

  Frie radikalers foretrukne angrebsmål er ustabile, store, organiske molekyler i kroppens celler, for eksempel proteiner, enzymer, cellemembraner og arvemateriale. Alle sammen livsnødvendige, komplicerede cellestrukturer. Hvis cellerne ikke er i stand til straks at reparere de skader, som de frie radikaler har anrettet, kan det medføre DNA-degeneration og ukontrolleret cellevækst.

  Hvad gør man så mod frie radikaler? Løsningen hedder antioxidanter. Antioxidanter skaber sundhed, og er det bedste middel mod de farlige frie radikaler. E-vitamin og selen er et par af de mest kendte, men der findes derforuden en hel række af sekundære plantestoffer, som der er mange af, i både spirulina og chlorella. Disse er ekstremt aktive i kampen mod aggressive iltforbindelser.  Vitaminer

  Vitaminer er livsnødvendige organiske molekyler og de fleste indgår i kroppens stofskifteprocesser. Krobben danner kun i meget ringe grad vitaminer selv. Derfor er det vigtigt at de indtages gennem maden eller som tilskud.

  Vitaminer opdeles i fedtopløselige og vandopløselige vitaminer. De fedtopløselige vitaminer optages fra kosten sammen med fedt.
  De vandopløselige vitaminer udskilles med det samme, hvis kroppen ikke har behov for dem. Derfor skal man dagligt indtage vandopløselige vitaminer.

  Tilstedeværelsen af vitaminer kan være påkrævet for at optage andre stoffer fra maden. Fx optages mineralet kalk bedst ved tilstedeværelsen af D-vitamin.  Mineraler

  Mineraler er vigtige for din krop til at holde sig sund. Din krop bruger mineraler til mange forskellige opgaver, herunder opbygning af knogler, bygge hormoner og regulere din puls.

  Der er to slags mineraler: Makromineraler og spormineraler. Makromineraler er mineraler din krop har brug i større mængder. De omfatter calcium, fosfor, magnesium, kalium og natrium.
  Spormineraler har din krop brug for i små mængder. Disse omfatter jern, mangan, kobber, iod, zink, cobalt, fluor og selen.  Kosttilskud

  Man er nødt til at acceptere, at en større og større del af befolkningen i stigende grad kommer til at lide af mangeltilstande. Man er ikke syg, men ens immunforsvar er svækket. Man lider af konstant træthed, koncentrationsbesvær og søvnforstyrrelser. Kroppen genopbygger ikke så godt som tidligere. Man mangler vitaminer som f.eks. E-vitamin, sporstoffer og mineraler som magnesium, zink og selen. Listen er uendelig lang.

  Enhver, der tager tilskud af vitaminer og mineraler ved, hvor vigtige de er for sundheden og et langt liv. Forskerne har desuden opdaget tusinder af "semi-essentielle" næringsstoffer i planteføde, som også spiller en rolle for vores sundhed.

  Behovet for kosttilskud er derfor større nu end nogensinde før.
  Der afholdes informationsaften med jævne mellemrum rundt om i landet.

  Høld øje med vores hjemmeside om hvornår næste informationsaften afholdes.Mikroalger

 • Spirulina

  Spirulina anses for at være blandt de mest basiske og vitalstof-rigeste næringsmidler overhovedet. Algen er et lille, grønt kraftværk med en imponerende koncentration af næringsstoffer, som ernæringsvidenskab og lægfolk er lige begejstrede for, fordi den indeholder så mange ting, der er uundvæerlige for vores sundhed. Oven i købet i en velafbalanceret blanding af farmakologisk virksomme stoffer med en enestående samlet virkning på den menneskelige organisme. Deriblandt alle essentielle aminosyrer i en profil, som svarer nøjagtigt til menneskekroppens behov. Omega-fedtsyrer findes endda i større mængder end i saltvandsfisk. Desuden tolv af de vigtigste vitaminer, som kroppen har brug for, deriblandt det meget vigtige B12-vitamin. Derudover indeholder spirulina naturligt klorofyl, som næppe findes så koncentreret andre steder, når man ser bort fra chlorella, der indeholder mere klorofyl end noget andet kendt næringsmiddel. Spirulina-brugere rapporterer ikke kun om forbedrede præstationer inden for uddannelse, erhverv og sport, men også om et styrket immunforsvar, afhjælpning af fordøjelsesbesvær eller et harmoniseret blodsukkerniveau. Også sjælen får det bedre, fordi den grønne "power food" øger hjernens ydeevne. lfølge tilbagemeldingerne skærpes opfattelsesevnen, man bliver mere afbalanceret og får en bedre koncentrationsevne. Mere

 • Chlorella

  Chlorella har en bemærkelsesværdig evne til at afgifte kroppen. Den hjælper os med at udskille sundhedsskadelige stoffer, som vi indtager hver dag gennem luften, vandet eller kosten. Deriblandt tungmetaller fra gamle amalgamfyldninger, samt klorerede kulbrinter, pesticider og insekticider. De findes i pølser, bøffer og skinke og i mineralvand, vin, øl, eller frugt og grønsager. Chlorella "opsamler" disse tungmetaller, gør dem mobile og befordrer dem ud af kroppen. Det gør den ikke kun i tarmen, men også i blodbanen og i alle kroppens depoter som for eksempel fedtvævet. Denne "begavelse" skyldes dens høje koncentration at klorofyl og pigment og dens celluloseholdige, robuste cellemembran. I tilgift til sin uforlignelige afgiftningsevne har chlorella-algen en stor portion at B-vitaminkomplekset, som blandt andet er meget vigtigt for optagelsen af aminosyrer i tarmen og deres transport gennem kroppen. Den opretholder immunforsvaret, fremmer sårheling, regulerer tarmfunktionen, sørger for en sund tarmflora og støtter leverens funktion. Videnskaben kalder chlorella-algens omfattende virkningskompleks for "Chlorella Growth Factor", forkortet til CGF. Mere

 • info@algaelife.dk