logo

Chlorella

 • Hvad er Chlorella?

  Chlorella er en grøn, enkeltcellet alge, der dyrkes i ferskvandssøer. Den har en græslignende lugt på grund af de store mængder chlorofyl, der findes i den. Chlorella den højeste koncentration af klorofyl blandt alle jordens planter. Chlorella er en af de sundeste og stærkeste fødevarer, man kender til. Udover at være den perfekte fødevare for mennesker, anvendes ringere kvaliteter af chlorella til husdyrbesætninger verden over. Chlorella dyrkes med omhu i kæmpemæssige ferskvandssøer. Det vand der anvendes til dyrkning er helt rent.

  Chlorella indeholder alle essentielle aminosyrer som er nødvendig for normal funktion af din organisme, men som ikke kan dannes ved stofskifte. Derfor skal disse tilføres ved daglig indtag af kosttilskud. Den indeholder også en lang række af de ikke essentielle aminosyrer.

  Følgende mineraler:

  - Jern, skal din krop bruge til at danne blodlegemer.

  - Kalium er et livsvigtigt mineral.

  - Kalcium er vigtig for transmissionen af impulser i nerverne, regulering af hjerterytmen, blodets størkning, musklernes sammen trækning og cellernes væskebalance. Ligeledes en vigtig byggesten for tænder og knogler, og spiller tillige en væsentlig rolle i produktionen af lymfevæske.

  - Magnesium et livsvigtigt mineral for dine celler.

  - Mangan spiller en vigtig rolle for en lang række enzymers funktion.

  - Selen er en effektiv antioxidant.

  - Zink bidrager til dit immunforsvar.

  Følgende vitaminer:

  - C-vitamin.

  - E-Vitamin.

  - Niacin.

  - B-vitamin- alle, herunder direkte optagelig B-12 vitamin.

  - K-Vitamin.

  - Pantotensyre (B-5 vitamin).

  - Folsyre er nødvendig for omsætning af en lang række aminosyrer samt ved dannelse af cellers arvemateriale. Også nødvendig for dannelse af røde blodlegemer.

  - Antioxidanter til at bekæmpe frie radikaler.

  - Polifenoler.

  - Gamma-linolensyre (GLA).

  - Linolsyre (Omega 6-fedtsyre).

  - Klorofyl - Chlorella algen har det højeste klorofylindhold af alle næringsmidler.

  - Muco- og polysaccharider.

  Chlorella vulgaris er blandt de ældste organismer på Jorden. For to en halv milliarder år siden begyndte den lille mikroalge via fotosyntese at bidrage til dannelsen af atmosfæren og dermed videreudviklingen af livet. Man har fundet fossileret chlorella. Gennem historien er mikroalger blevet anvendt som en del af kosten i mange kulturer på grund af deres sundhedsfremmende egenskaber, men det var dog først i 1890 det lykkedes videnskaben at dyrke chlorella vulgaris som en ren monokulter. Siden da har adskillige studier dokumenteret talrige sundhedsfremmende egenskaber ved indtagelse af såvel chlorella vulgaris som andre arter af mikroalger. De senere år er chlorella-algen blevet beskrevet som et super fødemiddel (superfood) på grund af den meget høje koncentration af essentielle og sekundære næringsstoffer.


Mikroalger

 • Spirulina

  Spirulina anses for at være blandt de mest basiske og vitalstof-rigeste næringsmidler overhovedet. Algen er et lille, grønt kraftværk med en imponerende koncentration af næringsstoffer, som ernæringsvidenskab og lægfolk er lige begejstrede for, fordi den indeholder så mange ting, der er uundvæerlige for vores sundhed. Oven i købet i en velafbalanceret blanding af farmakologisk virksomme stoffer med en enestående samlet virkning på den menneskelige organisme. Deriblandt alle essentielle aminosyrer i en profil, som svarer nøjagtigt til menneskekroppens behov. Omega-fedtsyrer findes endda i større mængder end i saltvandsfisk. Desuden tolv af de vigtigste vitaminer, som kroppen har brug for, deriblandt det meget vigtige B12-vitamin. Derudover indeholder spirulina naturligt klorofyl, som næppe findes så koncentreret andre steder, når man ser bort fra chlorella, der indeholder mere klorofyl end noget andet kendt næringsmiddel. Spirulina-brugere rapporterer ikke kun om forbedrede præstationer inden for uddannelse, erhverv og sport, men også om et styrket immunforsvar, afhjælpning af fordøjelsesbesvær eller et harmoniseret blodsukkerniveau. Også sjælen får det bedre, fordi den grønne "power food" øger hjernens ydeevne. lfølge tilbagemeldingerne skærpes opfattelsesevnen, man bliver mere afbalanceret og får en bedre koncentrationsevne. Mere

 • Chlorella

  Chlorella har en bemærkelsesværdig evne til at afgifte kroppen. Den hjælper os med at udskille sundhedsskadelige stoffer, som vi indtager hver dag gennem luften, vandet eller kosten. Deriblandt tungmetaller fra gamle amalgamfyldninger, samt klorerede kulbrinter, pesticider og insekticider. De findes i pølser, bøffer og skinke og i mineralvand, vin, øl, eller frugt og grønsager. Chlorella "opsamler" disse tungmetaller, gør dem mobile og befordrer dem ud af kroppen. Det gør den ikke kun i tarmen, men også i blodbanen og i alle kroppens depoter som for eksempel fedtvævet. Denne "begavelse" skyldes dens høje koncentration at klorofyl og pigment og dens celluloseholdige, robuste cellemembran. I tilgift til sin uforlignelige afgiftningsevne har chlorella-algen en stor portion at B-vitaminkomplekset, som blandt andet er meget vigtigt for optagelsen af aminosyrer i tarmen og deres transport gennem kroppen. Den opretholder immunforsvaret, fremmer sårheling, regulerer tarmfunktionen, sørger for en sund tarmflora og støtter leverens funktion. Videnskaben kalder chlorella-algens omfattende virkningskompleks for "Chlorella Growth Factor", forkortet til CGF. Mere

 • info@algaelife.dk